ceturtdiena

Par manu pieredzi pirmā bloga veidošanā

Jāsāk ar to, ka galvenais šķērslis patiešām kvalitatīva un noderīga bloga izveidošanā jau no paša sākuma man bija konkrētas vajadzības un mērķa trūkums visā šajā procesā. Šī iemesla dēļ sākumā blogs tapa kā dažādas informācijas krājums, kurā izmantotas dažādas elektroniskās iespējas, taču kuram nebija konkrētas tēmas un mērķa. Apgūstot iespējas, arvien vairāk apzinājos mērķtiecīgi veidota bloga nozīmi arī komunikācijas jomā.

Ja agrāk mans priekšstats par blogu vairāk saistījās ar terminu "dienasgrāmata" - vieta, kur rakstīt savas domas - un ar to arī viss beidzās, tagad redzes loks ir paplašinājies. Atkal ir nostrādājis "riņķa līnijas" efekts - jo vairāk zinu, jo vairāk saprotu, ka daudz kas vēl ir nezināms, bet ļoti interesants un iespējas sniedzošs.

Runājot tieši par praktisko bloga pilnveidošanu, jāsaka, ka viss bija nedaudz sarežģītāk nekā es biju domājusi. Ja tas kā izveidot vietni vēl bija skaidrs, tad atsevišķo detaļu integrēšana jau sagādāja problēmas un prasīja ilgāku laiku tajā visā iedziļināties. Interesanti, ka visā šajā procesā ir ļoti svarīga secība - visu darīt soli pa solim. Ja kāds solis nav īsti skaidrs, tad nekas nesanāk. Piemēram, veidojot RSS feed bija nepieciešams ievadīt pirmo URL. Es nepievērsu uzmanību tam, ka URL jāsākas ar "http://", tāpēc šis solis nedaudz ievilkās.

Tā kā savā pašreizējā darbā ļoti tieši un nepārtraukti saskaros ar interneta vides izmantošanu komunikācijas procesā, lietotāju piesaistē, beidzot ir radusies izpratne par vairākām līdz šim tikai dzirdētām lietā, kā, piemēram, RSS. Tas dod iespējas aktīvāk un pārliecinātāk iesaistīties ideju radīšanā. Jau šobrīd ir izdevies uz realizāciju virzīt vairākas idejas, kas iegūtas praktiski veicot bloga veidošanu. Viena no tām ir google maps pakalpojumi, otra - elektroniskā kalkulatora integrēšana mājas lapā.

Vēl par vienu no nelielajiem šķēršļiem visu līdz šim bijušo uzdevumu īstenošanā uzskatu informatīvo resursu izmantošanu. Atkal darba specifikas dēļ dienas laikā, īpaši nemeklējot un nelasot papildus portālus, blogus utt., ir jāizlasa daudz informācijas. Šo iemeslu dēļ šobrīd nav izveidojies īpaši plašs interneta resursu saraksts, kurus bieži lasu. No otras puses, šad un tad pārskatot interesanto internetā atrodas dažādas lapas, ko gribētos vēl kādreiz pārlasīt. Līdz šim šī ieinteresētība tā arī palika neīstenota, jo lapas adrese aizmirsās. Tagad visu varu precīzi atzīmēt, nepiepūlot smadzenes ar centieniem atcerēties pārāk daudz.

Nav komentāru: